2015. május 17., vasárnap 09:32

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat közleménye
    Budapest, 2015. május 17., vasárnap (OS) - A Magyar Máltai Szeretetszolgálat intézményei naponta átlag 6750 hajléktalan, 700 idős és 1600 fogyatékkal élő emberről gondoskodtak 2014-ben. Az ország egész területén működő máltai intézmények száma meghaladja a 200-at, ezen felül több mint százharminc önkéntes csoport segíti a rászoruló embereket – hangzott el a civil szervezet tavalyi tevékenységét értékelő küldöttgyűlésén.

Május 15-én tartotta országos küldöttgyűlését a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület. Az eseményt megnyitó szentmise után Kozma Imre atya arra emlékeztetett, hogy a Szuverén Máltai Lovagrend, melynek magyarországi segélyszervezete a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a keresztény világ legrégebbi karitatív szervezete, amely nem viszonyítja magát más civil szervezetekhez, hanem Istent hívja segítségül, és Isten közelsége adja az erőt ahhoz, hogy a máltai segítők a rászorulókhoz is közel lehessenek. "Ez a közelség a legtöbb, amit adhatunk nekik, ez több minden tárgyi adománynál" – mondta Kozma Imre atya.
Győri-Dani Lajos ügyvezető alelnök kiemelte, hogy a Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2014-ben ünnepelte fennállásának 25. évfordulóját, az erre szervezett események azonban elsősorban a hálaadásról és a közös gondolkodásról szóltak. Vecsei Miklós alelnök a középiskolás diákok önkéntesként fogadásának mikéntjéről beszélt, ami kulcsfontosságú találkozás lehet a Máltai Szeretetszolgálat jövője szempontjából, hiszen öt-tíz év múlva a most érettségire készülő generáció alkotja majd a társadalom gerincét.
    Kiadó: Magyar Máltai Szeretetszolgálat