2015. május 17., vasárnap 15:21

A Fidesz-frakció közleménye
    Budapest, 2015. május 17., vasárnap (OS) - A Fidesz a fogyatékossággal élők mellett áll

    A Fidesz a fogyatékossággal élők mellett áll és minden támogatást megadunk azért, hogy életkörülményeik javuljanak. A kormány megemelt összegű pénzügyi ellátásokkal, a szolgáltatások fejlesztésével, foglalkoztatási adókedvezményekkel és foglalkoztatási programokkal segíti a fogyatékossággal élőket, amelynek köszönhetően közülük ma már kétszer annyi embernek van munkája, mint 2010 előtt.
A fogyatékossággal élők az Alaptörvényben, a fogyasztóvédelemben és az új Büntető Törvénykönyvben is kiemelt védelmet kaptak. Az Erzsébet-programban több mint 35 ezer fogyatékossággal élő kapott már üdülési lehetőséget. A siket és súlyosan nagyothalló emberek számára a közigazgatási ügyintézésben folyamatosan csökkentjük a kommunikációs akadályokat, a fogyatékossággal élő hallgatók ma már közigazgatási ösztöndíjprogramban is részt vehetnek. A Fidesz-kormány, ahogy eddig, úgy a továbbiakban sem engedi el a fogyatékkal élők kezét. Nemcsak Magyarországon dolgozunk értük, hanem európai parlamenti képviselőink az európai döntéshozatalt is szemléletváltásra kényszerítették, és nagy szerepet játszottak abban, hogy az Európai Parlament 2020-ig szóló európai fogyatékosügyi stratégiát alkotott, amelynek egyik legfontosabb célja az akadálymentes hozzáférés megteremtése az élet minden területén valamennyi fogyatékossággal élő számára.

    Kiadó: Fidesz-frakció

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.