2015. május 20., szerda 11:20

A Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete közleménye
    Budapest, 2015. május 20., szerda (OS) - Az FDSZ követeli, hogy a felsőoktatási bérrendezés 2015-ben kezdődjön el!

    A Kormány által a Parlamentnek benyújtott 2016. évi költségvetési terv oktatásra/felsőoktatásra vonatkozó része nem tartalmaz a felsőoktatásban dolgozók bérrendezésére megoldást jelentő javaslatokat. Nem tükröződnek a "Fokozatváltás a felsőoktatásban" stratégiai anyag bérrendezési elképzelései, és a Felsőoktatási Kerekasztal, OKÉT és egyéb fórumokon felvetett javaslatok egyik eleme sem. 2008 óta változatlan az oktatói illetményrendszer alapját képező "egyetemi tanár 1" kategória bruttó alapbére és az oktatást/kutatást támogató munkatársak illetményét meghatározó közalkalmazotti bértábla!
A felsőoktatásban dolgozó oktatók és kutatók, az oktatást/kutatást támogató közalkalmazottak nemzetközi, de hazai összevetésben is méltatlanul alacsony garantált illetménye immár nyolcadik éve változatlan! Ez a helyzet veszélyezteti a színvonal hosszú távú biztosítását, az utánpótlás kinevelését és pályára vonzását, a tapasztalt munkatársak megtartását!
A Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete (FDSZ) követeli, hogy az oktatási kormányzat határozottan lépjen fel a felsőoktatási bérrendezés 2016-os költségvetésben történő megjelenítéséért, és a bérkorrekció 2015-ben való megindításáért!
    Kiadó: Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.