2015. május 23., szombat 12:23

A Magyarországi Bahá’i Közösség közleménye (1. rész)
    Budapest, 2015. május 23., szombat (OS) - A Bahá’í Nemzetközi Közösség egy globális megemlékező kampányt indít azon hét bebörtönzött iráni bahá’í vezető fogva tartásának hetedik évfordulóján, akik 2008 óta a legjobban üldözött iráni kisebbségként minden iráni jogsértés szimbólumává váltak.

    A magyarországi bahá’í-ok egy információs projektet indítottak, melyben hallhatóvá válik a bebörtönzött ügyvédek, művészek, emberi jogi aktivisták, ellenzékiek, nők, különféle vallások követőinek hangja, mindenkié, aki felemeli a szavát az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatának betartásáért. Ismert magyarok állnak ki és szólnak videoüzeneteikben, hogy tiltakozzanak az iráni kormányzat önkényes és jogtipró visszaélései ellen, amelyek alapjaiban sértik az emberi jogokat.
A “Kiemelkedő magyarok az iráni emberi jogokért" projekt célja, hogy kifejezze a szolidaritást azon irániak iránt, akik üldöztetést szenvednek hitük, politikai meggyőződésük, újságírói kiállásuk, a nők jogainak megvédése, valamint az emberi jogok felvállalása miatt. Néhány részlet az üzenetekből:
Sebestyén Márta: "Iránban a helyzet nagyon-nagyon szomorú, ugyanis az ott élők nem gyakorolhatják alapvető emberi jogaikat, sokszor vallásuk miatt is diszkrimináció éri őket, például a bahá’í diákok nem tanulhatnak, és újságírók börtönbe kerülnek. Ez nagyon-nagyon fájdalmas dolog, mintha egy madárnak a szárnyát vágnák le, vagy mintha én nem énekelhetnék el egy dalt ott és akkor, mikor én szeretném "
    Kiadó: Magyarországi Bahá’i Közösség

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.