2015. május 23., szombat 15:14

Az LMP parlamenti frakciója közleménye (1.rész)
    Budapest, 2015. május 23., szombat (OS) - Mikor kell távoznia egy államtitkárnak? (1.rész) -

    Immár két hete annak, hogy a Vidékfejlesztési Minisztérium jogerősen pert vesztett a Kishantosi Nonprofit Kft-vel szemben, mert megsértette annak jó hírnevét. A biogazdaság elleni kormányzati bosszúhadjáratban főszerepet vállaló dr. Bitay Márton Örs államtitkár azonban még mindig nem vonta le a következtetést. Az LMP két hetet várt, abban bízva, hogy vagy az államtitkár, vagy gazdái lesznek annyi józan belátással: ha valakiről kimondja a bíróság, hogy hazudott, és saját politikai céljai miatt megtévesztette a közvéleményt, akkor nem nagyon illő vezető kormánytisztviselői státusban maradnia. Úgy látszik, Magyarországon a politikai kultúra még jobban sárban van, mint korábban: az ügyben csak a sunnyogás - mintha mi sem történt volna.

A Fővárosi Ítélőtábla jogerősen kimondta, hogy az egykori Vidékfejlesztési Minisztérium állításával szemben Kishantos nem maradt el a bérleti díj fizetésével, nem károsította meg a magyar államot és nem vállalt olyan fejlesztéseket, amelyeket nem hajtott végre. A Fidesz-kormány bosszúállása eredményeképpen azonban mégis kárba veszett 21 év vegyszermentes gazdálkodása és egy eszme, amit képviseltek. A biogazdaság földhasználati szerződése 2013-ban járt le, amikor a korrupcióra lehetőséget hagyó földpályázati rendszerben az összes addig használt földjét elvesztette.

    Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.