2015. május 24., vasárnap 17:06

Az LMP parlamenti frakciója közleménye (1. rész)
    Budapest, 2015. május 24., vasárnap (OS) - Az LMP az Alkotmánybíróság előtt emlékezne meg a nemzeti parkok napjáról

    Az LMP érdekérvényesítői tájékoztatót (amicus curiae) nyújt be az Alkotmánybírósághoz az európai nemzeti parkok napján. Magyarország államfője, osztva a civil zöldszervezetek és a magyar zöldpárt alkotmányossági aggályait, a közelmúltban a taláros testület elé küldte a nemzeti parkok vagyonkezelési jogát elvonó salátatörvény-javaslatot, így a jogszabály hatályba sem léphetett; egyelőre még van esély az állami természetvédelem végső ellehetetlenítésének megakadályozására.
    Május 24. 1999 óta a nemzeti parkok napja Európában: az emléknapnak szomorú aktualitást ad, hogy a földrablást folytatni akaró kormány tovább korlátozná a hazai nemzeti parkokat feladataik ellátásában, és a védett földek vagyonkezelését átadná a botrányos földpályázatokról elhíresült Nemzeti Földalapnak. Az LMP a nemzeti parkok napján nem tehet többet a legféltettebb természeti kincseinket őrző intézményekért, mint hogy megpróbálja menteni a menthetőt – ezért most az Alkotmánybírósághoz beadott államfői érvelést igyekszik kiegészíteni a magyar zöldpárt egy saját érvrendszerrel.


    Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.