2015. május 27., szerda 11:19

A CEEweb for Biodiversity közleménye (2. rész)
    Budapest, 2015. május 27., szerda (OS) - Május 22-én a biológiai sokféleség világnapján Európában és Magyarországon is az élőhelyek 75%-a van rossz állapotban. Mások mellett a mezei pacsirta és vadgerle állomány a 2/3-ra csökkent Magyarországon. A romló állapotok ellenére az Európai Unió arra készül, hogy gyengítse a jelenlegi uniós irányelveket. Mindeközben Magyarország is kockáztatja a nemzeti parkokat és az élőlényeket. A CEEweb a Biológiai Sokféleségért egy nemzetközi kampányt indított, hogy megvédje a természeti értékeinket.

    A legújabb Európai Környezetvédelmi Ügynökség (EEA) jelentése szerint az európai élőhelyek 75%-a rossz állapotban van és minden harmadik madárfaj (köztük a mezei pacsirta) állománya csökken. Az EU barométer összes tagországban végzett felmérés szerint az EU-s polgárok 95%-a gondolja, hogy nekik személyesen fontos a környezetvédelem.

A CEEweb a Biológiai Sokféleségért egy nemzetközi kampányt indított egy kisfilmversennyel, hogy mindenkinek teret adjon véleménye kifejezésére. A Green-Go kisfilmverseny célja megcélozni és teret adni a kreatív ötleteknek, amik pozitív irányba befolyásolhatják jövőnket. Idei kategóriánk egyike a “Természet része vagy, élj vele!", ami a természet és a fajok fontosságára és annak elvesztésének következményeire szeretné felhívni a figyelmet.

Az 5. Green-Go Nemzetközi Rövidfilm verseny a ma´rcius 27-e´n indulo´ "Stop-mad-mining" kampa´ny része.

    Kiadó: CEEweb for Biodiversity

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.