2015. május 27., szerda 12:58

A Jobbik parlamenti frakciójának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2015. május 27., szerda (OS) - Reagálás Németh Szilárd újabb tájékozatlanságára: alkalmatlansága miatt mondjon le mandátumáról!

    Azt követően, hogy a múlt héten Németh Szilárd a mentelmi joggal kapcsolatban bizonyította tudatlanságát, ma a képviselők mandátumának közjogi mivoltáról fogalmazott meg bődületes ostobaságot. Németh Szilárdnak illene tudnia, hogy a képviselők visszahívhatóságának ugyanúgy nincs meg a közjogi lehetősége, mint a mentelmi jogról történő lemondásnak. Németh Szilárd nincs tisztában alapvető közjogi kérdésekkel, így alkalmatlan országgyűlési képviselőnek, tehát mondjon le mandátumáról!

A Jobbik korábban az Alaptörvény vitája során, majd választási programjában és jelenleg is következetesen képviseli azt az álláspontot, hogy a politikusokat ne illessék meg indokolatlan privilégiumok. Ha Németh Szilárd tudná használni az internetes keresőoldalakat, akkor ő maga is meggyőződhetne arról, hogy a Jobbik politikusai sosem éltek ilyen előnyökkel. Kovács Béla is számtalanszor kinyilvánította, hogy – a Fidesz korrupt képviselőivel ellentétben – nem bújik mentelmi joga mögé. A Jobbik továbbra is a mentelmi jog eltörlése és a képviselők visszahívhatóságának megteremtése mellett kardoskodik. Nem a Jobbik, hanem épp a Fidesz hibája, hogy az urizáló kormánypárt foggal-körömmel ragaszkodik e korát meghaladott rendelkezésekhez annak érdekében, hogy korrupt politikusainak védelmet nyújtson.
    
    Kiadó: Jobbik parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.