2015. május 27., szerda 18:52

Az Ökotárs Alapítvány közleménye
    Budapest, 2015. május 27., szerda (OS) - Latorcai Csaba kiemelt társadalmi ügyekért felelős helyettes államtitkár ma nyolc civil szervezettel – egyebek mellett jogvédő egyesületekkel és a Norvég Civil Támogatási Alap lebonyolító alapítványaival – találkozott a Miniszterelnökségen.

    A "civil fórumon" megjelenő szervezetek már részvételükkel is jelezték: az elmúlt egy-másfél évben őket ért nyilvános támadások ellenére továbbra is nyitottak a jóhiszemű és konstruktív párbeszédre, a javaslattételre. A találkozón a helyettes államtitkár megerősítette: jelenleg nincs kormányzati kezdeményezés a civil szektor jogszabályi környezetének megváltoztatására vagy új szabályozás bevezetésére. Ez a civilek egyetértésére is talált, hiszen meglátásunk szerint a ma hatályos jogszabályi előírások kellő garanciákat adnak arra, hogy a szervezetek működése jól átlátható és elszámoltatható legyen.
Mindezen túlmenően az egyeztetésen szóba került még a civil szervezetek állami támogatásának kérdése, beleértve a  Strukturális Alapokhoz való hozzáférést is; valamint az Európai Uniós alapból biztosított támogatási programok kidolgozásában és nyomon követésében való civil részvétel  megerősítésének fontossága. Elhangzott, hogy a szervezetek továbbra is várják, hogy megismerhető, világosan tervezett és nyilvános legyen a kormány civil szektorral kapcsolatos stratégiája. A megbeszélés a folytatás kölcsönös ígéretével zárult.
Kiadják: Amnesty International Mo., Autonómia Alapítvány, Magyar Helsinki Bizottság, Magyar Női Érdekérvényesítő Szöv.,TASZ
    Kiadó: Ökotárs Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.