2015. május 28., csütörtök 09:28

A Jobbik parlamenti frakciójának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2015. május 28., csütörtök (OS) - Porosenko végre bevallotta: Ukrajnában nincsen helye a nemzetiségeknek

    Porosenko végre bevallotta: Ukrajnában nincsen helye a nemzetiségeknek

Petro Porosenko ukrán államfő néhány nappal ezelőtti egy díjátadón kijelentette: Ukrajnában csak az ukrán lesz állami nyelv. Az elnöki honlapon is közzétett szöveg szerint ezzel kapcsolatban "egységes a társadalom véleménye", és a különböző nyelveken beszélő állampolgárok döntöttek úgy, hogy gyermekeik ukrán nyelven szeretnének tanulni. A döntésre az államfőt elmondása szerint az orosz agresszió sarkallta.

Túl azon, hogy Porosenko elnök kijelentései égbekiáltó hazugságok, az már a cinikusság netovábbja, hogy a soviniszta nemzetiségpolitika indokaként azt a konfliktust nevezi meg, amelynek épp a nyelvi jogok korlátozása volt az egyik kiváltó oka. A bejelentés mindenesetre lerántja a leplet a nyugat által agyon ajnározott "demokratikus Ukrajna" valódi szándékairól, amely a más nemzetiségű lakosok elnyomására és jogfosztására épül.

A kárpátaljai magyarság sajnos ez esetben is passzív elszenvedője az orosz-ukrán konfliktusnak. A Jobbik álláspontja szerint a szabad anyanyelvhasználat minden nemzeti közösség elidegeníthetetlen joga, amelyik ország ezt korlátozza, az nem nevezheti magát jogállamnak.
    
    Kiadó: Jobbik parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.