2015. május 29., péntek 18:04

A Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület közleménye
    Budapest, 2015. május 29., péntek (OS) - Az V. Magyar Világtalálkozó KEP Társadalmi Párbeszéd Fórumának pozitív állásfoglalása a magyarországi olimpiarendezésről

    A Közép-Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület (KEP) rendezésében az V. Magyar Világtalálkozó közéleti rendezvényén, a május 29-i Társadalmi Párbeszéd Fórumon többek között Schmitt Pál a Nemzetközi Olimpiai Bizottság magyar tagja, kétszeres olimpiai és kétszeres világbajnok, v. köztársasági elnök "Olimpia Európában, Magyarországon 2024-ben?" címmel tartott előadást Budapesten, a Thomas Hotel melletti konferencia teremben. A rendezvényen Tanka László a Magyar Világtalálkozó és egyben a Panoráma Világklub 5 földrész 80 országában 170 társ-világklubot képviselő elnöke valamint Czeglédi József a Társadalmi Párbeszéd Fórum szervezőbizottsági elnöke, egyben a KEP elnöke és mások is támogatólag nyilatkoztak a 2024-re tervezett olimpia esetleges magyarországi rendezéséről, annak várható gazdasági és egyéb előnyeiről. Különösen kedvezően értékelték a Nemzetközi Olimpiai Bizottság által kiadott és a Fórumon is ismertetett Agenda 2020 elnevezésű programot, amely a korábbiakhoz képest olcsóbb és megtérülő olimpiarendezést támogatja. A NOB mindemellett ösztönzi a meglévő, valamint az ideiglenes és elbontható helyszínek legteljesebb felhasználását, s lehetőséget biztosít a több városban történő, kivételes esetben országhatárokon túlnyúló rendezésre. (További inf.: www.vilagtalalkozo.hu , www.kepcp.hu )
    Kiadó: Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.