2015. május 29., péntek 20:25

Az Emmi - Szociális és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság közleménye (2. rész)
    Budapest, 2015. május 29., péntek (OS) - Reagálás a Roma Sajtóközpont valótlan állításaira

    Ennek szükségességét a korábbi szabályozás hiányosságai és a bírói gyakorlat is jól mutatják. A készülő rendelet tervezetének első változatát a tárca korábban az Antiszegregációs Kerekasztal tagjai számára bemutatta, az egyházi és nemzetiségi képviselőkkel az elmúlt héten történt meg az első egyeztetés. Javaslataik értekelését követően a rendelettervezet a nyilvánosság számára is megismerhetővé fog válni annak érdekében, hogy arról még szélesebb körű szakmai és társadalmi párbeszéd folyhasson.
Magyarország Kormánya továbbra is elkötelezett az integrált oktatás mellett. Célunk a minőségi, esélyteremtő oktatás feltételrendszerének fejlesztése, hiszen ez kulcsfontosságú a hátrányos helyzetű gyermekek felzárkózásának segítésében. Hosszú távú stratégia keretében kell megoldani a romák integrációjának, oktatásának kérdését, és ez nem kizárólag a roma családok, az iskolák vagy a helyi közösségek, hanem az egész nemzet közös ügye.

    Kiadó: Emmi - Szociális és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.