2015. június 7., vasárnap 13:44

A Reális Zöldek Klub közleménye
    Budapest, 2015. június 7., vasárnap (OS) - Magyarország Alaptörvénye szerint a köztársasági elnöki tisztség összeegyeztethetetlen azzal a társadalmi tevékenységgel, amelyet Áder János államfő a párizsi klímacsúcs sikere érdekében elindított.

Az Alaptörvény szerint a Magyarország államfője a nemzet egységét fejezi ki. A klíma ügyében a világ vezetőinek egyértelmű üzenetünk megküldése céljából az Államfő népszavazást kezdeményezhet, de politikai tevékenységnek minősülő aláírásgyűjtést nem kezdeményezhet.

Al Gore által terjesztett és a Köztársasági Elnök által támogatott klíma-ideológia tudományosan cáfolható, ezt számos elhallgatott kutatási eredmény bizonyítja.
Magyarország Alaptörvénye szerint tudományos igazság kérdésében az állam nem jogosult dönteni, tudományos kutatások értékelésére kizárólag a tudomány művelői jogosultak. Áder János államfőnek nem feladata annak eldöntése, hogy az emberi tevékenység révén a légkörben az elmúlt 50 évben a szén-dioxid koncentrációnak a 0.04%-ra növekedése hozzájárul-e klímaváltozáshoz. A Földön az üvegházhatás túlnyomó részét nem a széndioxid, hanem a vízgőz okozza.
A széndioxid tartalmának csökkentésére irányuló intézkedések tudományos szempontból megalapozatlanok, nemzetgazdasági szempontból pedig károsak. A széndioxid a növények legfontosabb tápláléka, nélküle minden élet kipusztulna a Földről.
A széndioxid csökkentésére irányuló értelmetlen szélmalomharc jelentősen rontja az EU versenyképességét, és gazdasági csődbe taszíthatja Magyarországot.

Juhos László, elnök

Kiadó: Reális Zöldek Klub