2015. június 8., hétfő 00:14

A Parlagfűpollen No Egyesület közleménye
    Budapest, 2015. június 8., hétfő (OS) - Idén is pórul járnak az allergiások?

Egészen biztos, mert a Földművelési Minisztérium nem hajlandó változtatni azon a passzív politikán, amely a tavalyi év rekordértékű parlagfű-pollenterhelését eredményezte. A civil szervezetek a parlagfüves területek szisztematikus felderítését, regionális felelősök kinevezését és a közérdekű bejelentések jogszabály szerinti kezelését kérik, de a szakmai irányításért felelős minisztérium a szokásos kitérő feleleteket adja. Véleményük szerint az eddigi "bevált" módszerek, azaz az általános kommunikáció, a parlagfű-felderítésre szánt pénzek rossz hatásfokú helikopterezésre költése, valamint helyi sport- és polgárőr egyesületek milliós mezőgazdasági gépekkel történő felfegyverzése a siker kulcsa. Amennyiben új lépések nem születnek, ismét többszázezer hektár parlagfüves terület ontja majd a virágport és az allergiásokra ismét igen kemény nyárutó vár. Az Allergia-Parlagfű Kerekasztal ülésén az adófizetők által parlagfű-mentesítésre szánt SZJA 1% minisztériumi cipőpucológépekre, valamint kormányhivatali közüzemi számlákra fordított részének az eredeti célra való visszaszolgáltatásáról ezúttal sem esett szó.
Az ülés jegyzőkönyve a parlament honlapján olvasható:
http://www.parlament.hu/documents/129646/389135/jegyz%C5%91k%C3%B6nyv +20150429/aaa75429-8f2a-42e0-8dcf-1a299bd243aa

Kiadó: Parlagfűpollen No Egyesület