2015. június 11., csütörtök 10:30

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem közleménye (1. rész)
    Budapest, 2015. június 11., csütörtök (OS) - Az NKE szenátusának és rektorának nyilatkozata

    A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Szenátusa megtárgyalta az Állam- és Jogtudományi Karok Dékáni Kollégiumának - a Nemzeti Közszolgálati Egyetemről szóló 2011. évi CXXXII. törvény és a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény módosításáról szóló törvényjavaslattal (T/5050.) kapcsolatos - állásfoglalását. A Szenátus felhatalmazta az Egyetem rektorát, hogy az alábbi tartalmú nyilatkozatban válaszoljon az Egyetemet érintő érthetetlen és elfogadhatatlan állásfoglalásra.

Egyetemünk elismeri és minden fórumon képviseli, hogy a széles társadalomtudományi alapokra építő, doktori címmel záródó magyar jogászképzés nemcsak történelmi hagyomány, hanem fontos nemzeti érték a magyar felsőoktatásban, amely megtartása és megerősítése indokolt és szükséges. Soha nem törekedtünk ennek a képzésnek a gyengítésére.

Örömmel üdvözöltük a Kormány nemrégen hozott döntését arról, hogy évente félmilliárd forinttal kívánja támogatni a jogtudományi kutatásokat és a jogászképzésben részt vevők tehetséggondozását. Az igazságügyi miniszternek küldött véleményünkben hangsúlyoztuk a fővárosi és vidéki jogászképző helyek értelmiségi nevelésben és megtartásban játszott kiemelkedő szerepét.

    Kiadó: Nemzeti Közszolgálati Egyetem

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.