2015. június 19., péntek 09:33

Az Afrikai-Magyar Egyesület közleménye
    Budapest, 2015. június 19., péntek (OS) -

    A Menekültek Világnapja alkalmából a Magyar Afrika Társaság megerősíti, hogy aggodalommal, és együttérzéssel követi a menekültek drámáját a Földközi-tengeren és a Balkánon. Elítéljük az emberek megkülönböztetését bőrszínük, származásuk, vallásuk alapján, és kiállunk amellett, hogy azok az európaiak, akiknek az ősei bevándorlók voltak szabadon, félelmek nélkül élhessék életüket kontinensünkön, és járuljanak hozzá nemzeteink boldogulásához.

Ugyanakkor hangsúlyozzuk, hogy a bevándorlás, különösen az illegális bevándorlás sem Európa, sem Afrika számára nem jelent megoldást. Nemcsak Európa nemzeteit terheli meg, és jelent számunkra komoly feszültségforrást, de Afrikának is rossz. Hiszen hogyan reménykedhetnek jobb jövőben azok a nemzetek, ahonnan fiatal, munkaképes, tanult emberek teljes nemzedéke hiányzik?  Afrika problémáit Afrikában kell megoldani, akár európai segítséggel. El kell érnünk, hogy a fiatal afrikaiak a kivándorlás helyett otthon találják meg a boldogulás útját.

Társaságunk saját eszközeivel is azon igyekszik, hogy Afrikában a gazdasági fejlődés mindenki számára vonzó perspektívát teremtsen. Egy fejlődő, gazdagodó Afrika, amely képes megtartani fiait, Európa számára hosszú távon is fontos partner lehet.
    Kiadó: Afrikai-Magyar Egyesület

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.