2015. június 20., szombat 11:57

A Párbeszéd Magyarországért Párt közleménye
    Budapest, 2015. június 20., szombat (OS) - Érvénytelen az 50 milliárdos Orbán-Garancsi biznisz!

    A PM szerint semmis a 2017-es úszó-vb beruházására kötött szerződés. Magyar Nemzeti Vagyonkezelő azelőtt szerződött le a Garancsi "új Simicska" István tulajdonában lévő Market Építő Zrt.-vel, hogy erre jogosulttá vált volna.
    Kapkodva indult a felkészülés az úszó világbajnokságra, és ahogy a PM előre megjósolta, szabálytalanságokkal és korrupcióval terhes ez a beruházás is.
    A Népszabadság információi szerint Orbán új kegyence, Garancsi István cége május 11-én nyerte el a közbeszerzést, 12-én szerződést kötöttek az MNV-vel, és 18-án már le is tették a beruházás alapkövét. A szerződéskötést lehetővé tevő kormányhatározat azonban csak május 26-án jelent meg és vált hatályossá.
    A 1331/2015. (V. 26.) számú kormányhatározat szerint "A Kormány  engedélyezi, hogy az állam nevében a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő   a   szerződést   megkösse, azzal, hogy a  kötelezettségvállalás összege   nem haladhatja meg a 49,0 milliárd forintot."
    A Garancsi-féle ajánlat értéke egyébként 48,72 milliárd forint – a korábban emlegetett 25 milliárdos összköltség helyett.
    A felhatalmazás nélkül kötött Market-MNV szerződés érvénytelen. Ha a kormány és az MV Zrt. nem reagál érdemben, a PM megteszi a szükséges jogi lépéseket.
    Addig is jelezzük, hogy bár az úszó-vb megrendezését támogatjuk, azt nem fogjuk hagyni, hogy ennek leple alatt Orbán újra az oligarcháit hizlalja a mi pénzünkön!

    Tordai Bence, a PM szóvivője

    Kiadó: Párbeszéd Magyarországért Párt

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.