2015. június 23., kedd 09:44

A Felelős Társadalomért Alapítvány közleménye
    Budapest, 2015. június 23., kedd (OS) - Felhívás jogászok részére a Megfélemlítés Elleni Program támogatására

    Magyarország első és egyetlen Megfélemlítés Elleni Programja (MEP) meghirdeti jogi segítői projektjét, melyhez jogi szakértők (különösen ügyvédek, ügyvédi irodák) jelentkezését várja, akik tanácsadással, illetve a különféle eljárások során történő képviselet ellátásával hozzájárulnak az iskolai és a cyber-megfélemlítéses esetek csökkentéséhez, valamint részt vállalnak a veszélyeztetett kiskorúak jogainak és érdekeinek védelmében.

Országunkban, az iskolai megfélemlítés nem mindenhol elismert mint valós probléma.. A programban az egyes esetekben való fellépés mellett kiemelt figyelmet kap a személyi és intézményi felelősség megállapításához elvezető eljárások megindítása és vitele is. A jogi csoport feladatához tartozik az esetleges perközösségek megalakításának általános stratégiai, illetőleg egyedi ügyekre vonatkozó gyakorlati kivitelezése is.

A megfélemlítéssel (bullying) -mely nem összekeverendő a zaklatással (harassment)- kapcsolatos magyar jogi szabályozás pontatlan és hiányos. Emiatt a csoport további feladata a Megfélemlítés Elleni Jogalkotási Munkacsoport részére történő tanácsadás és a programgazda (Felelős Társadalomért Közhasznú Alapítvány) képviselete az Igazságügyi Minisztérium által működtetett tematikus emberi jogi munkacsoportokban.

Információ a megfélemlítésről elérhető a www.megfelemlites.hu oldalon.  

Jelentkezés az Alapítványról oldalán: http://www.felelostarsadalomert.hu/#!contact
    Kiadó: Felelős Társadalomért Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.