2015. június 24., szerda 19:50

A Magyar Település- és Területfejlesztők Szövetsége közleménye
    Budapest, 2015. június 24., szerda (OS) - Két oka is van, hogy a 2024-re tervezett budapesti olimpiáról szóló fővárosi közgyűlési döntést üdvözölje a Magyar Település- és Területfejlesztők Szövetsége:

    Végre a szakmai szempontok és a józan ész döntöttek pártpolitikai okoskodás helyett, amint az történt az 1994-ben elbuktatott budapesti szak-világkiállítással történt.
Üdvözlendő, hogy az olimpiai helyszíneket összekötő egyik főtengelyként a Dunát jelölték meg. Ezzel a Duna valós helyi és helyközi tömegközlekedési funkciót fog kapni és a Duna partok élhetőbbé válnak. A Szövetség által koordinált "ÉLHETŐ DUNA PARTOK" – DUNAI GYÖNGYSOR nemzetközi multi projekt megvalósulása a Budapesti Olimpia ügyét is szolgálja.
Most már csak az a kérdés, hogy van-e fül és befogadó készség Budapest nemzetközi Duna-pozícióját is erősítő, de ezzel az olimpiai fejlesztést is segítő stratégiai kezdeményezésnek az ÉLHETŐ DUNA PARTOK – DUNAI GYÖNGYSOR programnak a befogadására a kormányzat és a fővárosi önkormányzat által.
A Nemzetközi Duna Nap alkalmából június 29-én a Duna budapesti szakaszán a Nimród hajón sorra kerülő "PARTNEREK A DUNÁN" c. konferencia a 137 magyar Duna menti település Duna partjának élhetőbbé tételével foglalkozik, és a rendezők szándéka, hogy ezeket a településeket felhívja a Budapesti Olimpia támogatására azzal, hogy 2024-ig a hozzájuk tartozó Duna-szakasz minél nagyobb arányban szolgálja a lakosság sport-, szabadidős programját és a turizmust.
Link: dunaigyongysor.blogspot.hu

    Kiadó: Magyar Település- és Területfejlesztők Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.