2015. június 25., csütörtök 08:04

A Kopint Konjunktúra Kutatási Alapítvány közleménye (1. rész)
    Budapest, 2015. június 25., csütörtök (OS) - A Kopint Konjunktúra Kutatási Alapítvány és a Kempelen Intézet 2015.06.18.-án tartotta a Magyarország–Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007–2013 keretében finanszírozott projektzáró konferenciáját. A konferencián  a Szlovák-magyar határmenti migráció/Slovenski-mad’arská pohraničná migrácia (HUSK 1101/1.2.1/0171) kutatási projekt főbb eredményeit ismertették az intézmények kutatói, és szakértői előadások segítették a kutatás eredményeinek az értelmezését.

    A konferenciára A szlovák és magyar határ menti régiók munkaerő-migrációs folyamatainak elemzése, a munkaerő-áramlásból származó potenciális lehetőségek feltárása (Analýza migrácie pracovných síl zo slovenských a maďarských pohraničných regiónov a prieskum potenciálnych možností) című, HUSK 1101/1.2.1/0171. számú projekt zárásaként került sor.
Az előadások fókuszában a szlovák-magyar határszakasz a munkaerő-piaci és munkaerő migrációs folyamatainak, illetve a szlovák-magyar határ mentén a munkavállalási célú migráció motivációnak feltárása szerepelt; kiegészítve a szlovák-magyar határrégió főbb gazdasági jellemzőinek az ismertetésével.
Nagy Katalin Klára, a Kopint Alapítvány ügyvezetője rávilágított a határrégió nyugat-keleti gazdasági megosztottságára, hangsúlyozva a nyugati régió gazdasági dominanciáját, ami potenciálisan vonzó régiónak számíthat a szlovák munkaerő számára.

    Kiadó: Kopint Konjunktúra Kutatási Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.