2015. június 30., kedd 13:43

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2015. június 30., kedd (OS) - Már Mórahalom is elkerülhető

    Új nyomvonalon épült meg a 7,1 kilométer hosszú Mórahalom északi elkerülő út. A tehergépjárműveknek már nem kell a belvároson áthaladniuk, így az utolsó akadály is elhárult Mórahalom turisztikai központtá válása elől – mondta el Becsey Zsolt közlekedésért felelős helyettes államtitkár 2015. június 30-án, az ünnepélyes átadáson.  

Az 55 sz. másodrendű főút az országhatárral közel párhuzamosan haladva Szegedet köti össze a Dél-Dunántúllal. A főútról három ország határátkelőhelye is megközelíthető: a nagylaki (magyar-román), a röszkei, az ásotthalmi, a tompai, a hercegszántói (magyar-szerb) és az udvari (magyar-horvát). Az útvonal további jelentőségét adja, hogy a bajai Türr István híddal Magyarország legdélebbi állandó közúti átkelési lehetőségét biztosítja a Dunán.

Az útszakasz Szegedtől egészen a Bács-Kiskun megyei Mélykútig egyedül Mórahalom belterületét érintette. A fokozatosan növekvő forgalmi terhelés egyre inkább indokolttá tette a város tehermentesítését az átmenő forgalomtól és a káros környezeti hatásoktól. A 2x1 sávos elkerülő út megépítésével az 55 sz. főúton közel 60 kilométeren települési szakaszok érintése nélkül haladhatnak az autósok.

    Kiadó: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.