2015. június 30., kedd 19:18

A Belügyminisztérium közleménye
    Budapest, 2015. június 30., kedd (OS) -

    Dr. Pintér Sándor belügyminiszter 2015. június 30-án Budapesten megbeszélést folytatott Johanna Mikl-Leitner osztrák és Nebojša Stefanović szerb belügyminiszterrel.

A három belügyminiszter az országaikat elért rendkívüli migrációs nyomás megfékezése érdekében szoros együttműködésről állapodott meg, és erről egyetértési nyilatkozatot írt alá. Egyetértettek abban, hogy a 2011 óta folyamatos háromoldalú magyar-osztrák-szerb együttműködést a határellenőrzés, valamint az embercsempészet elleni fellépés terén tovább fokozzák. Haladéktalanul megszervezik a rendszeres közös határmenti járőrszolgálat ellátását a Szerb Köztársaság területén, mind a magyar-szerb, mind a szerb-macedón határszakaszon. A belügyminiszterek megállapodtak, hogy az embercsempészést elősegítő szervezett bűnözői csoportok felszámolása érdekében közös nyomozócsoportot állítanak fel.

Az egyetértési nyilatkozat végrehajtása során a felek fokozott figyelmet fordítanak az Európai Unió intézményeinek tájékoztatására a megtett intézkedésekről. Törekednek továbbá az Európai Unió illetékes ügynökségeinek (Frontex, Europol) lehető legnagyobb mértékű bevonására, az említett ügynökségek szakmai segítségének, valamint az Európai Bizottság által elérhetővé tett anyagi forrásoknak a lehető legnagyobb mértékű igénybevételére.
    
    Kiadó: Belügyminisztérium

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.