2015. július 2., csütörtök 11:18

A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2015. július 2., csütörtök (OS) -

    Tegnap érkezett Magyarországra George Pataki elnökjelölt fia a magyar birthright program 70. résztvevőjeként

Negyedik éve rendezi meg a New York-i székhelyű Magyar Emberi Jogok Alapítvány csapata a ReConnect Hungary ösztöndíjprogramot, július 1-23 között, melynek keretében amerikai és kanadai magyar származású fiatalokat lát vendégül az ország. A magyar birthright program népszerűsége évről évre nő, ezért idén először meg kellett duplázni a résztvevői létszámot, ezt  a Nemzetpolitikai Államtitkárság   támogatása tette lehetővé. Így két turnusban összesen 30 magyar származású fiatal érkezik felmenői földjére.

"Elképesztő élmény volt ezeket a fiatal magyar amerikaiakat hallgatni, amikor arról beszéltek, mennyire fontos nekik a magyarságuk, mennyire különlegesnek érzik magukat ettől. Biztos vagyok benne, hogy nagyon sokat fog adni nekik ez a két hét. Mindegyikük a maga közösségében magyar nagykövet lesz, ha visszatér. Minél többen lesznek, annál többet tudnak tenni az anyaországukért az USA-ban és Kanadában." - fogalmazott Kumin Ferenc, Magyarország New York-i főkonzulja, aki a program patrónusával, New York állam magyar származású volt kormányzójával, a republikánus elnökjelölt George Patakival közösen indította útjukra a fiatalokat hétfő este. A fiatalok Magyarországon is találkoznak magas rangú politikusokkal, fogadja őket Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes.

    Kiadó: Külgazdasági és Külügyminisztérium

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.