2015. július 2., csütörtök 11:18

A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye (2. rész)
    Budapest, 2015. július 2., csütörtök (OS) -

    A kéthetes képzés célja, hogy az egyetemista korú fiatalok magyarságtudatát valódi, élményszerű tartalommal töltse meg. "Eddig is tudtam, hogy részben magyarnak lenni menő. Most már azt is tudom, miért." - foglalta össze a program egy tavalyi résztvevője. A tegnap érkezett csoport tagja, így a program hetvenedik résztvevője Owen Pataki, George Pataki tengerészgyalogos fia.

A résztvevők a képzés során Magyarország jövőbeli, lehetséges kitörési pontjait ismerik meg, amikor például fiatal és befutott startup-vállalkozókkal találkoznak.  Nem rejtjük véka alá a nehézségeket, leküzdendő feladatokat sem: a fiatalok minden évben találkoznak például a romák társadalmi felzárkózásáért küzdőkkel is. A két hét során az amerikai és kanadai magyarok meglátogatják felmenőik származási helyét, sokszor először találkozva távoli rokonokkal. Minden évben része a programnak határon túli magyar közösségekkel való találkozás is.

    Kiadó: Külgazdasági és Külügyminisztérium

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.