2015. július 2., csütörtök 14:45

Az Ipartestületek Országos Szövetségének közleménye
    Budapest, 2015. július 2., csütörtök (OS) - Iparos párbeszéd a szakmák jövőjéért

    Az Országos Fémipari Ipartestület (OFI) és a Dorogi Ipartestület Párbeszéd a szakképzésért elnevezéssel tartott fórumot Dorogon.

Nyitányként Skribek Pál, az Ipartestületek Pest Megyei Szövetsége Nonprofit Oktatási Kft. ügyvezetője az idei esztendő eddigi tapasztalatai alapján szólt a gyakorlati képzés időszerű kérdéseiről a finanszírozás és a szervezés tükrében. Többek közt jelezte, a jövő érdekében célszerű lenne ha a Kormány a hazai kézművesség képviselőivel is stratégiai megállapodást kötne. Fenyvesi Ottó, az esztergomi Géza Fejedelem Ipari Szakképző Iskola igazgatóhelyettese az ősszel kezdődő új tanév szakmunkás-képzési rendszerében várható változásokat ismertette.

Solti Gábor, az IPOSZ oktatási és nemzetközi igazgatója a Visegrádi Négyek országaiban tapasztalt szakképzési megoldásokról osztotta meg gondolatait a fórum részvevőivel. Vázolta a duális képzés területén várható együttműködést, a szakmunkások európai országokban történő tapasztalatszerzésének lehetőségeit.

Szűcs György, az OFI elnöke arról is szólt, hogy az Ipartestületek Országos Szövetségével együtt évtizedek óta fő feladatuknak tekintik a szakember-utánpótlás biztosítását, a felnőttképzésben pedig az ismeretek olyan szintre emelését, amelyek megfelelnek a kor követelményeinek.
    
    Kiadó: Ipartestületek Országos Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.