2015. július 5., vasárnap 21:12

A Professzorok Batthyány Köre közleménye
    Budapest, 2015. július 5., vasárnap (OS) - Szabad György halálára

91 éves korában elhunyt tagtársunk, Szabad György történész akadémikus, az 1990 utáni első Országgyűlés elnöke. A rendszerváltozáskor nagy szükség volt a történészek tapasztalatára, és őt is ez a társadalmi felismerés vitte magasba. Az ő szakterülete éppen a reformkor volt, amelyet méltán tekinthettünk követendő példának, különösen a kerekasztal-tárgyalások idején,
amikor ő belépett a politikába. A tudományos és a politikai közéletben is tántoríthatatlan, egyenes magatartásáról volt ismert. A Batthyány Körbe 1995 és 1998 között a nemzet érdekeit képviselő szétforgácsolt politikai erők kibékítésének szándéka hozta. Az utóbbi évtizedben már nem vett aktívan részt
a kör munkájában, de büszkék voltunk rá, hogy az ő tagtársai lehetünk. Mindvégig magunkon éreztük szigorú tekintetét, és döntéseinkben befolyásolt, hogy az ő nevében is cselekszünk. Ezt az érzést ezután is igyekszünk fenntartani.

Kiadó: Professzorok Batthyány Köre

Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.