2015. július 7., kedd 18:33

A Tibetet Segítő Társaság közleménye (1. rész)
    Budapest, 2015. július 7., kedd (OS) - A magyarok üzenete a Dalai Lámának 80. születésnapjára. Hendrey Tibor, a Tibet Központ vezetőjének ünnepi üzenete I.

    A magyarok üzenete a Dalai Lámának 80. születésnapjára
Hendrey Tibor, a Tibet Központ vezetőjének ünnepi üzenete.

Mélyen Tisztelt Tenzin Gyaco, Őszentsége a XIV. Dalai Láma
A tibeti hagyomány nem tartja sokra a születésnapok megünneplését.
Mégis nem véletlen, hogy Tibetben odahaza milliók, száműzetésben tibetiek százezrei és a világon pedig százmilliók örvendenek és ünneplik Őszentsége 80. születésnapját.
Magyarországon, Tibetet segítő 21 évi munkásságom alatt még nem találkoztam olyan emberrel, aki ne beszélt volna a legnagyobb tisztelettel és elismeréssel a Dalai Lámáról, Tibetért és a tibetiekért végzett békés erőfeszítései miatt, és általában az egész emberiség boldogulásáért elhangzott szavaiért és munkálkodásáért.
Talán nem véletlen, mert bátran kijelentem, hogy Őszentsége földünk egyik leghitelesebb, ha nem a leghitelesebb közéleti személyisége, politikusa, vallási vezetője és a legfontosabb, erkölcsi útmutatója. Ez utóbbira van a legnagyobb szükség, és az ilyen vezetőkből születik száz évente egy.
A hiteles vezető nem hazudik, most sem mond mást, mint amit mondott ötven évvel ezelőtt, nem vezeti félre az embereket fondorlatos kétszínű szavakkal, és nem kicsalni akarja a pénzüket, bizalmukat, szavazatukat, nem eladni akarja lelküket, hanem valódi őszinte, használható útmutatásokat ad erkölcsről, életvitelről, bátorságról és állhatatos együttérzés

    Kiadó: Tibetet Segítő Társaság

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.