2015. július 10., péntek 18:59

JAVÍTÁS - OS - A Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete közleménye
    Budapest, 2015. július 10., péntek (OS) - Háromszázezer közszolgálati dolgozónak nyolcadik éve változatlan a bére, számukra a Kormány 2016-ra sem ígér semmit.

AZ OKÉT MEGKAPTA VARGA MIHÁLYT!
A társadalmi párbeszédért felelős miniszter öt év után leült tárgyalni a közszolgákkal

Az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanács (OKÉT) csütörtöki ülésén Varga Mihály, a költségvetésért és a társadalmi egyeztetésért felelős miniszter öt éve először tárgyalt a hétszázezer közszolgálati dolgozót képviselő szakszervezeti konföderációk vezetőivel. Minderre azt követően került sor, hogy a szakszervezetek májusban felálltak az asztaltól. Most kiderült; 396 ezer dolgozó számára 2016-ban 220.2 milliárd bérnövekedés várható. A munkavállalók további követeléseiről a Közszolgálati Érdekegyeztető Fórumon (KÉF) és az OKÉT-ban augusztusban folytatódnak a tárgyalások.
                   Részletesebb információk itt érhetők el: http://www.mkksz.org.hu/html/main/2015/mkksz_hirlevel20150710.pdf

Kiadó: Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete