2015. július 13., hétfő 19:47

A Reális Zöldek Klub közleménye
    Budapest, 2015. július 13., hétfő (OS) - A REÁLIS ZÖLDEK KLUB ELNÖKSÉGE kéri Dr. Seszták Miklós nemzeti fejlesztési minisztert, kötelezze Tasó László,  közlekedéspolitikáért felelős államtitkárt,   írja alá a dunai hajózás fejlesztésére vonatkozóan, Luxemburgban, az Európai Bizottság kezdeményezésére elfogadott nyilatkozatot.

    Az Európai Bizottság kezdeményezésére kilenc érintett ország képviselői a dunai vízi út fejlesztéséről szóló miniszteri nyilatkozatot fogadtak el a Közlekedési Tanács ülésén 2012. június 7-én. A kilenc érintett ország képviselője közül a nyilatkozatot nyolc ország képviselője aláírta, Magyarország képviseletét ellátó képviselő Völner Pál, államtitkár nem.

Duna magyarországi szakaszának hajózhatósága, árvízvédelme, vízgazdálkodása, környezet-, és természetvédelme, vízi-, vízparti-, és kerékpáros turizmusának, kikötő-hálózatának fejlesztése, vízenergiájának többcélú, komplex hasznosítása változatlanul megoldatlan.

A Duna Bizottsággal a Magyar Köztársaság 1948-ban kötött egyezményt. Az egyezmény 1998-március 26-án az EU elvárásának megfelelően jegyzőkönnyel egészült ki.  
A kiegészítő jegyzőkönyvet és annak aláírási jegyzőkönyvét a Magyar Országgyűlés a 2000. évi CXIV. törvénnyel fogadta el.
Az előzmények lehetővé tették volna a Kormány számára
a Duna hazai szakászán a Duna Bizottság által ajánlott hajózási paraméterek biztosításához az Európai Hálózatfinanszírozási Eszköz forrásainak az igénybevételét, a hajózási paraméterek környezet barát módon való biztosításához.
Juhos László, elnök

.

.







    Kiadó: Reális Zöldek Klub

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.