2015. július 18., szombat 14:03

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye
    Budapest, 2015. július 18., szombat (OS) - Az LMP kiáll a kínai Fálun Kung közösség mellett

    Az LMP két társelnöke levélben biztosították támogatásukról és nagyrabecsülésükről a Ride2Freedom ötezer kilométeres kerékpáros menet résztvevőit és szervezőit. Az Egyesült Államokat átszelő rendezvényen a Kínában 1999-ben betiltott és ellehetetlenített Fálun Kung buddhista vallási és meditációs irányzat tizenhat országból érkezett követői vesznek részt, felhívva a figyelmet üldöztetésükre.

Szél Bernadett és Schiffer András levelükben emlékeztetnek rá, a lelkiismereti és vallásszabadság nem lehet elnyomó rezsimek áldozata. Miközben a Kínai Népköztársaság a globális kapitalizmus egyik vezető hatalmává vált, az elmúlt évtizedekben alig javult az emberi jogok helyzete az országban. Az LMP társelnökei rámutatnak: a vallási, etnikai és egyéb autonóm közösségek szabad működése nem gyengíti, hanem erősítik társadalmat és az államot Kínában is. Az állampolgárok és közösségeik önszerveződése ellenállóbbá, fejlődőképesebbé teszi a társadalmat a XXI. század megpróbáltatásai közepette.

LMP Sajtó
    
    Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.