2015. július 24., péntek 08:37

A Párbeszéd Magyarországért Párt közleménye
    Budapest, 2015. július 24., péntek (OS) - A PM feljelentést tesz a menekülteket vasúti vagonba zárása miatt

    A Párbeszéd Magyarországért a mai napon feljelentést tesz ismeretlen tettes ellen, miután a sajtóban megjelent hírek szerint a MÁV vasúti szerelvényein utazó menekültekre zárták a vagonok ajtaját. A tett kimeríti a személyi szabadság megsértése bűntettet, ami öt évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható, hiszen a vonaton védekezésre képtelen gyermekek is utaztak.  
A Népszabadság tudósítása szerint a Pécsről érkező menekültek Budapesten le akartak szállni a zsúfolt vonatról, ám a vagon ajtói kívülről be voltak zárva. A tudósítás szerint a Migration Aid aktivistái segítettek nekik végül leszállni. A PM szerint a tett nem csak embertelen és életveszélyes, de Magyarország legsötétebb korszakait idézi.
A párt azonnali rendőrségi vizsgálatot követel, és felszólítja Orbán Viktort, hogy azonnal állítsa le az országot romboló gyűlöletkampányát, ami nem, hogy nem oldja meg a menekültproblémát, de közvetlen erőszakot is szül a magyar társadalomban. A Fidesz-KDNP kormány több, mint egy éve tudja, hogy drasztikusan emelkedik a hazánkba érkező menedékkérők száma, mégsem tett semmit a helyzet megfelelő kezelésére. A PM meggyőződése, hogy Orbán Viktor átverte a magyar embereket, így méltatlanná és alkalmatlanná vált arra, hogy az országot kormányozza.

Szabó Tímea, országgyűlési képviselő,
a PM  társelnöke

    Kiadó: Párbeszéd Magyarországért Párt

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.