2015. július 25., szombat 18:17

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) közleménye
    Budapest, 2015. július 25., szombat (OS) -

    A Kereszténydemokrata Néppárt úgy látja, hogy Tusványoson a miniszterelnök ismételten elkötelezte magát a nemzeti érdekek mellett, amire mostanában talán még nagyobb szükségünk van, mint korábban. A nemzeti érdekek egyben európaiak, hiszen ezer éves történelmünk és kultúránk minden szála ehhez köt minket. A menekültekkel kapcsolatos feladatokat csak akkor lehet sikeresen megoldani, ha egységesen, az európai értékekhez tartva magunkat próbáljuk megoldani a migráció okozta helyzetet. A KDNP kiemelten fontosnak tartja ezzel kapcsolatban azt a tényt, hogy a magyar kormányzatnak volt kellő elszántsága megkérdezni a embereket a nemzeti konzultáció révén, hogy mit is gondolnak az illegális bevándorlókkal kapcsolatos kérdésekről.
Nem a magyaroknak, hanem az uniós országoknak kell felülvizsgálniuk, hogy az elmúlt évtizedekben migrációs politikájuk sikeres volt-e, sikerült-e integrálni a bevándorlókat, ők valóban teljes jogú állampolgárai lettek-e a választott új hazájukban, vagy másodrangú, frusztrált polgárokként élnek, ami komoly feszültségekhez vezet. Magyarország az utóbbi években bebizonyította, hogy saját erőfeszítései gazdasági és politikai értelemben is hatékonyak, így sikerült elkerülnünk, hogy a görögországihoz hasonló kiszolgáltatott helyzetben legyünk kénytelenek élni.
Orbán Viktor beszéde a KDNP szerint olyan volt, mint amit egy tabukat nem kerülgető, szókimondó, hazájáért aggódó politikus mondhat.
    Kiadó: Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP)

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.