2015. július 27., hétfő 19:41

A Honvédelmi Minisztérium közleménye
    Budapest, 2015. július 27., hétfő (OS) - Az esőzés után is folytatják az oltási munkát a Magyar Honvédség, a katasztrófavédelem és a tűzoltóság szakemberei Kiskunhalason.

    A vasárnap Kiskunhalas külterületén keletkezett erdőtűz elhárítása során a Magyar Honvédség MI-17-es és MI-8-as helikopterei több mint nyolcvan dobást hajtottak végre, így a katonák közel kétszáz köbméter vizet juttattak az összesen 350 hektárnyi égő területre.

A Magyar Honvédség katonái, a hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltók, a katasztrófavédelem dolgozói megállás nélkül folytatják az oltási munkálatokat. Ennek köszönhetően lakóépületek már nincsenek veszélyben és a nagyobb tüzeket is sikerült eloltani.

A forgószárnyasok légi tűzoltásra alkalmas, úgynevezett Bambi-Bucketeket használtak. Ezek olyan, külső függesztményű kosarak, amik egyenként két-két és fél köbméter vizet képesek az oltandó területek fölé emelni és egy zárszerkezet segítségével kiereszteni.

A tűz kialakulásának oka egyelőre nem ismert, a vizsgálatok jelenleg is folynak.

    Kiadó: Honvédelmi Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.