2015. július 28., kedd 12:27

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleménye (2. rész)
    Budapest, 2015. július 28., kedd (OS) - 450 milliárd forintnyi pályázattal indít magyar nyelvű honlapot az MFK

    A www.palyazatokmagyarul.eu honlapon az év végéig további hatvan-hetven pályázat feldolgozása várható. A közvetlen források területén a tagállamok között egyedülállónak számító internetes platformmal egy időben elindul a www.nyeromagyarok.eu oldal is, amely képekkel illusztrálva mutatja be a már megvalósult, sikeres pályázati történeteket.

Perger István, az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének vezetője hangsúlyozta: a kezdeményezés a soknyelvűséget és az átláthatóságot erősíti, és nagyban hozzájárul ahhoz, hogy minél több színvonalas és sikeres magyar nyelvű pályázat szülessen.

A közvetlen uniós források felhasználásában érvényesülő partnerségi szemlélettel tovább növelhető a Duna régió társadalmi és gazdasági kohéziója. A határon átnyúló projektek az Európában élő teljes magyar nemzeti közösség további fejlődését szolgálhatják. Magyarország emellett katalizátorszerepet tölthet be a térségben, együttműködve Szlovákiával, Romániával, Horvátországgal, segítve a felzárkózó Szerbiát és Ukrajnát. A 17 féle uniós szakpolitikai program pályázataiból a hazai köz-, verseny- és civil szféra szereplői egyaránt forráshoz juthatnak.


Nemzeti Fejlesztési Minisztérium
Kommunikációs Főosztály

Budapest, 2015. július 28.

    Kiadó: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.