2015. július 29., szerda 15:17

A Fidesz-frakció közleménye
    Budapest, 2015. július 29., szerda (OS) - Reagálás Schmuck Erzsébet nyilatkozatára

    Az az LMP beszél, amelyik nem szavazta meg a károsultak kártalanításáról szóló törvényt. Ha rajtuk múlott volna, a károsultak most nem hogy hatmillió forintot, de egy fillért sem kapnának.
A Quaestor károsultjainak kártalanítását a bankok akasztották meg azzal, hogy az Országgyűlés döntését megtámadták, beadvánnyal fordultak az Alkotmánybírósághoz. A kártalanítást tehát a bankok akadályozzák, nem a kormány, nem az MNB – ezt az ellenzéki pártok is tudják, mégis megpróbálják félrevezetni a brókercsalások károsultjait.
A kormánypárti javaslatoknak köszönhetően a parlament minden szükséges törvényt elfogadott ahhoz, hogy véget vessünk az évtizedes pénzügyi korrupciónak. A brókercégek működésére szigorúbb szabályokat alkottunk, megvalósult a csaló brókerek vagyonának zárolása és lehetővé tettük a brókercsalások áldozatainak kártalanítását is. Most a hatmillió forintig terjedő kártalanítás megtörténik, ami a károsultak többségének megoldást jelent. A hatmillió forint feletti megtakarítással, befektetéssel rendelkezők esetében meg kell várni az Alkotmánybíróság döntését, és annak függvényében lehet befejezni a károsultak kifizetését.
A Fidesz bízik abban, hogy az Alkotmánybíróság mielőbb döntést hoz az ügyben és teljesül a parlament akarata: a szocialista brókerbotrányok áldozatai hozzájutnak a kártalanításhoz, a csaló brókerek pedig a börtönbe kerülnek.

Fidesz-frakció Sajtóosztály

    Kiadó: Fidesz-frakció

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.