2015. július 29., szerda 15:33

A Budai Nagy Antal Gimnázium szülői szervezetének közleménye (1. rész)
    Budapest, 2015. július 29., szerda (OS) - A KLIK elismerte Manolovitsné plágiumát, mégsem tesz lépéseket

    A Budai Nagy Antal Gimnázium igazgatóválasztása körüli ügyben a szülői szervezet hivatalosan is bejelentette a KLIK-nek, hogy Manolovitsné Erdőközi Orsolya pályázatában számos szöveg-azonos részt talált, amelyek egy 2013-ban kelt vidéki intézményvezetői pályázatban már fellelhetők voltak.
A KLIK mai válaszában arról tájékoztatta a szülőket, hogy áttekintette a kérdéses szövegrészleteket, és valóban van néhány részben vagy egészben egyező rész, amely azonban a gyakorlatban megszokott szófordulat, sablon és általánosság, ezért a KLIK Elnök véleménye szerint ez "a plágiumvádat nem támasztja alá". A KLIK arra is utalt, hogy Manolovitsné július 23-án kelt levelében sajátjának tartotta a plagizált részeket. Ezért a KLIK, mint munkáltató, nem tart szükségesnek semmilyen intézkedést az ügyben.
A szülői szervezet véleménye, hogy a KLIK ezzel hivatalosan elismerte, hogy Manolovitsné Erdőközi Orsolya pályázatában találhatók egészben vagy részben szöveg-azonos részek, amelyeket más, korábbi vezetői pályázatokból forrás megjelölése nélkül szerepeltetett saját pályázatában.
Ez pedig a köznyelvben a plágium ténye.

    
-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.