2015. július 29., szerda 15:45

A Jobbik Magyarországért Mozgalom közleménye
    Budapest, 2015. július 29., szerda (OS) - Reagálás a Fidesz közleményére: A Fidesz özvegyasszonyokat akar Magyarországon?

    Felháborítónak tartjuk a Fidesz közleményben lelepleződött tervét, mely a férfiakat minél tovább, vagyis akár halálukig dolgoztatná. A Jobbik szerint viszont joguk van az idős házaspároknak egy átdolgozott élet után közösen, együtt élvezni nyugdíjas éveiket. Ezért a Jobbik kitart azon kezdeményezése mellett, hogy a férfiakat is illesse meg a nyugdíjba vonulás lehetősége 40 év munka után. A nyugdíjba vonuló idősek helyére ifjak lépnének, akik így nem Londonban mosogatnának, hanem Magyarország gazdaságát erősítnék, és itthon fizetnének járulékot.

Történelmi bűnt követtek el a szocialista kormányok az ország eladósításával. De ugyanilyen súlyú bűn a Fideszé, mely úgy herdált el 3000 milliárd forint magán-nyugdíjpénztári vagyont, hogy az államadósság gyakorlatilag nem csökkent, így azt továbbra is a magyar adófizetők nyögik.

A Jobbik szerint ahogy a hölgyek esetében elő lehetett teremteni az ehhez szükséges forrásokat, úgy az a férfiak esetében is megoldható. Ennek érdekében halaszthatatlannak tartjuk az Orbán-kormány által évek óta halogatott egyéni nyugdíjszámlák létrehozását, a korrupció elleni hatékony fellépést, a presztízsberuházások és kormányzati önfényező kampányok leállítását. Így teremthető meg annak lehetősége, hogy Magyarország idősei nyugdíjas éveiket ne egyedül, özvegyként, hanem egy élet munkájának gyümölcseként nyugalomban együtt tölthessék.

Jobbik Sajtóosztály
    
    Kiadó: Jobbik Magyarországért Mozgalom

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.