2015. július 29., szerda 20:49

A Magyar Női Unió Egyesület közleménye (1. rész)
    Budapest, 2015. július 29., szerda (OS) - Támogatja a terrorizmus elleni hatékony fellépést az MNU

    A Magyar Női Unió (MNU) minden olyan programot, kezdeményezést, megoldási javaslatot támogat, amely a terrorizmus visszaszorítását bizonyítottan elősegíti és ezáltal családjainknak békés, nyugodt jövőt biztosít. Az MNU egyfajta lehetőségként értékeli a lakosság széleskörű tájékoztatását az esetleges veszélyhelyzetekről és annak elkerülési, kivédési módszereiről. Az egyesület éppen ezért hívta meg Izrael állam biztonsági szakértőjét, Dr. Avi Bleiert, hogy a terrorizmus elleni küzdelemről tartson előadást.
A Tel-Aviv-i egyetem tanára, az ISATI (International Security & Anti-Terror Institute) alapítója szerint a nyugati országok évek óta úgymond "behunyják a szemüket" a terrorizmus veszélye felett, annak ellenére, hogy változó világunkban egyre több merényletre lehet számítani világszerte. A terroristák ráadásul ott és azokat támadják meg elsősorban, akik védtelenek és ezáltal az ellenük elkövetett támadásoknak is nagyobb visszhangjuk van. A nők, gyermekek és az idősebbek így különösen veszélyeztetettek – tette hozzá az Intensive Krav Maga önvédelmi módszer kifejlesztője. Ennek lényege, hogy kisebb erő kifejtésével a gyengébbek is képesek kivédeni az erősebbek támadását.

    Kiadó: Magyar Női Unió Egyesület

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.