2015. július 30., csütörtök 14:54

Az MSZP Országos Központjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2015. július 30., csütörtök (OS) - Fideszes lopásminta az állami földekhez

Fideszes lopásminta az állami földekhez

Egy mányi állami területre telepített kajsziültetvényt az NFA a korábbi használóval való előzetes egyeztetés nélkül Balogh Zoltán Lászlónak adta bérbe. Balogh Zoltán László esztergomi illetőségű ügyvéd, az Esztergomi Lakásfenntartó Szövetkezet képviselője, egyben mezőgazdasági támogatásra jogosult termelő is, mányi lakcímmel. Kérdés, az NFA-nál miért nem tűnt fel senkinek, hogy Balogh Zoltán László két különböző állandó lakhellyel is rendelkezik?

A választ csak a földalapkezelőnél tudhatják, sejtéseink viszont nekünk is vannak: Balogh Zoltán László a Komárom-Esztergom megyei közgyűlés fideszes tagja, egyben a fideszes Nemzeti Agrárkamara Etikai Bizottságának és a Komárom-Esztergom megyei agrárkamarának az elnöke.

A megbízási szerződést idén január 23-án kötötték, amikor a korábbi bérlő az idei termés érdekében időszerű munkákat már elvégezte. A szerződés szerint az új használó a korábbi használóval a mezei leltár, valamint az értéknövelő beruházások tekintetében elszámolni köteles. Ennek ellenére Balogh Zoltán László a mai napig nem számolt el a korábbi használóval, pedig úgy jutott hozzá az idei terméshez, hogy nem volt ráfordítása, nem telepített semmit.

Kiadó: MSZP Országos Központ