2015. július 30., csütörtök 15:42

A Fidesz-frakció közleménye
    Budapest, 2015. július 30., csütörtök (OS) - Az MSZP idején fele annyit költöttek gyermekétkeztetésre, mint most – Reagálás Bangóné Borbély Ildikó (MSZP) nyilatkozatára

    A szocialistáknak szégyellniük kellene magukat, amikor a gyermekétkeztetésről van szó, hiszen kormányzásuk idején fele annyit költöttek gyermekétkeztetésre, mint a Fidesz-kormány.
A Fidesz számára továbbra is a gyermek az első, egész évben gondoskodunk a gyermekek étkeztetéséről. A gyermekétkeztetésre fordított összeget a Fidesz-kormány megduplázta, 2010 és 2015 között 29 milliárd forintról 58 milliárdra emelte. Szeptembertől az ingyenes gyermekétkeztetés kiterjesztésével az óvodások és a bölcsődések 90 százaléka, 321 ezer gyermek étkezhet majd ingyen.

Idén nyáron minden eddiginél több pénz jut nyári gyermekétkeztetésre. A rászoruló gyermekek ingyenes nyári étkeztetésének támogatására 3 milliárd forint áll rendelkezésére, ami több mint duplája annak, amit 2009 előtt a baloldali kormányok szántak erre a célra. Most nyáron a tavalyinál is több, 141 ezer rászoruló gyermeknek biztosítjuk az ingyenes nyári étkeztetést, a támogatási rendszert pedig úgy alakította át a kormány, hogy valóban a legrászorulóbb gyermekekhez jusson el a támogatás.

    Kiadó: Fidesz-frakció

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.