2015. augusztus 1., szombat 14:32

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2015. augusztus 1., szombat (OS) - Az LMP konkrét lépéseket vár a kormánytól az anyatejes táplálás világnapja alkalmából

    Ma van az anyatejes táplálás világnapja. Hazánkban az évi mintegy 8 ezer koraszülött vagy fejlődési rendellenességgel világra jött baba nagy része nem jut hozzá az anyatejhez. Az LMP azt kéri a kormánytól az anyatejes táplálás világnapján, hogy a fejlődési rendellenességgel született csecsemők anyatejhez jutását segítse elő azzal, hogy megalkotja azt a hiányzó kormányrendeletet, amelynek keretében a szoptatást segítő eszközök bérléséhez a családok állami támogatást kapnának. Továbbá azt várjuk, hogy a kormány lépjen annak érdekében, hogy új bababarát egészségügyi intézmények jöjjenek létre az országban.

Az LMP évek óta ostromolja a kormányt azért, hogy könnyítsenek a koraszülötteket, illetve fejlődési rendellenességgel született csecsemőt nevelő családok terhein azzal, hogy a szoptatást elősegítő eszközök bérléséhez támogatást kapnak. Sajnos a kormánynak még mindig nem sikerült megoldania ezt: a törvény nagy nehezen megszületett, de működni nem tud, mert a szükséges kormányrendeletet a mai napig nem alkották meg hozzá. Mindeközben megállt a bababarát minősítésű kórházak számának növekedése, tavalyig mindössze 17 kórház tudott megfelelni a feltételeknek.

    Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.