2015. augusztus 2., vasárnap 14:43

A Fidesz-frakció közleménye
    Budapest, 2015. augusztus 2., vasárnap (OS) - Kétszínű a Jobbik ha a devizahitelesekről van szó - Reagálás Z. Kárpát Dániel (Jobbik) nyilatkozatára

    A Jobbik korábban nem szavazta meg a devizahitelek forintosítását, a döntő pillanatban  a baloldalhoz hasonlóan a bankok oldalára állt a családok helyett.
A kétszínű Jobbik folyton mást mond és mást cselekszik. A Jobbik miközben azt a látszatot próbálja kelteni, hogy érdekli őket a devizahitelesek problémája, addig ugyanúgy a bankok oldalára álltak a magyar családokkal szemben, mint a szocialisták. A Jobbik ugyanis nem szavazta meg a bankok elszámolását és nemmel szavaztak a forintosításra. Így, ha rajtuk múlik, családok ezrei kerültek volna mára lehetetlen helyzetbe, nem csökkentek volna a törlesztőrészletek, a devizahitelesek nem kaphatnák vissza a tőlük tisztességtelenül elvett pénzeket.
A Fidesz kormány mára véget vetett a devizahitelek korszakának és a bankok elszámoltatásával több, mint ezermilliárd forintot kap vissza 1,3 millió család. Júliustól elérhető a családi otthonteremtési kedvezmény, szeptembertől pedig életbe lép a családi csődvédelem, ami a legnehezebb helyzetben lévők számára teszi lehetővé az adósságrendezést, a kormány pedig hamarosan dönt a gépjármű-devizahitelek forintosításáról.

    Kiadó: Fidesz-frakció

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.