2015. augusztus 5., szerda 13:51

A Fidesz-frakció közleménye
    Budapest, 2015. augusztus 5., szerda (OS) - A Jobbik becsapja a gazdákat – Reagálás Magyar Zoltán (Jobbik) nyilatkozatára

    Ahogy minden ügyben, a Jobbik a föld ügyekben is mást mond és mást cselekszik. A Jobbik becsapja, kihasználja és hergeli a magyar gazdákat. Miközben azt ígérik nekik, hogy megvédik őket, a baloldallal együtt nem szavazták meg sem a magyar termőföld védelmét garantáló Alaptörvényt, sem a helyben lakó magyar gazdákat védő új földtörvényt.

A Fidesz véget vetett a szocialisták által működtetett agrártámogatási rendszernek, amelyben az állami földek és az agrártámogatások döntő részét is a nagybirtokosok kapták, és mindössze hatszázan osztozkodtak az állami földeken, sok magyar földet zsebszerződésekkel a külföldiek kezére játszották át. Az új földpolitika működik, egyre csökken a nagybirtokok, és egyre nő a kisbirtokok aránya, a családi gazdaságok és a fiatal gazdák száma is jelentősen emelkedett. Az a célunk, hogy a földek 80%-át családi gazdaságok, földművesek műveljék. A korábbi 600 helyett már 7500 gazda kapott lehetőséget a földművelésre, a magyar termőföld alkotmányos védelmet kapott, a Brüsszel által jelenleg is támadott új földtörvény pedig garantálja, hogy a magyar földek döntő része helyben lakó gazdák és a családi gazdaságok használatában legyen, földet venni és bérelni is csak szigorú feltételekkel lehet.

Fidesz-frakció Sajtóosztály

    Kiadó: Fidesz-frakció

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.