2015. augusztus 13., csütörtök 10:32

A Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány közleménye (1. rész)
    Budapest, 2015. augusztus 13., csütörtök (OS) - A sajtóban megjelent tudósítások szerint Sólyom László volt köztársasági elnök látogatást tett azon a nemrég felújított II. János Pál pápa téren, amelyet a kerület polgármestere Kocsi Máté szerint teljesen tönkre tettek a bevándorlók, és együttérzését demonstrálta az illegális migránsokkal.

    A volt államfő lépése nyilvánvalóan politikai tartalmú és ellentétes a kormányzat azon törekvéseivel, amelynek célja, hogy a menekültáradat ne okozzon szükségtelenül nagy kárt Magyarországnak.
Sólyom László gesztusa különösen annak fényében elgondolkodtató, hogy meglepő módon visszafordult a komáromi Duna hídon, noha tudta, hogy a felvidéki –politikailag üldözött – magyarok jelentős számban vártak rá Révkomáromban.
A volt államfő érzékenységi küszöbét az sem érte el, hogy az Alkotmánybíróság egykori elnökeként részese volt annak a döntésnek, amely megakadályozta, hogy a rendszerváltást követően felelősségre vonják azokat a kommunista vezetőket, akik az államszocialista rendszer politikai üldözöttjeinek életét megnyomorították.

    Kiadó: Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.