2015. augusztus 15., szombat 06:57

A Magyar Víziközmű Szövetség közleménye
    Budapest, 2015. augusztus 15., szombat (OS) - A magyarországi víziközmű szolgáltatók nevében a Magyar Víziközmű Szövetség tiltakozással él az Origó 2015. augusztus 13-i víziközmű szolgáltatással kapcsolatos írásai miatt. Négy óra alatt ugyanabban a témakörben, ám új információt nem tartalmazó 3 cikket jelentettek meg, ismételve az első cikkben leírtakat tévesen. Hibás az ilyen magatartás, mivel egy rendkívüli, lokális helyzetből országos, általánosan jellemző képet is igyekeztek festeni, a víziközmű ágazat munkáját hiteltelenítve.A cikkekben megjelent pontatlan és téves állítások miatt, az alábbi tájékoztatást kívánjuk közzétenni:

    -Téves, hogy fekáliával szennyezett víz került Barcson a hálózatba, hiszen a valóságban Clostridium perfringens nevű baktériumot mutattak ki a rendszerben, nem pedig fekáliát.
-A lakosság számára rendkívüli helyzetben az előírásoknak megfelelően ingyenesen biztosítottak és biztosítanak ivóvizet a szolgáltatók.
-Valótlan az,hogy Jászkarajenő,Törtel,Orgovány, Bugacpusztaháza,Csanádapáca,Dombiratos településeken vízminőségi problémák vannak, hiszen az Ivóvízminőség-javító Program, és a szolgáltatók már itt is megoldották a vízminőségi kérdéseket.
-A cikkekben többször is tényszerűtlenül állították, hogy Budapesten köbméterenként fizetendő vízdíj 780 forint, ezzel szemben 172,40 forint+ÁFA a vízdíj.
A Magyar Víziközmű Szövetség kiemelten fontos közérdeknek tartja a fogyasztók pontos, tényszerű tájékoztatását, amelyhez a Szövetség és tagszervezetei minden segítséget megadnak most is és a jövőben is.
    Kiadó: Magyar Víziközmű Szövetség

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.