2015. augusztus 19., szerda 14:19

A Magyar Munkáspárt közleménye
    Budapest, 2015. augusztus 19., szerda (OS) -

    Az EU felelőssége a menekültügy megoldása

Olyan államot akarunk, mely megvéd bennünket a menekülthullám következményeitől. – jelentette ki Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnöke a párt augusztus 20-i rendezvényén Fehérvári úti Csarnok előtt.

A menekülthullámért a kapitalizmus, az EU, az USA a felelősek. A minél nagyobb profitért ők tették tönkre Afrika és Ázsia országait. Ők döntöttek meg törvényes kormányokat. Ők indítottak háborúkat. - hangsúlyozta.

A kormány kezdeményezze az EU-ban új EU-politika elfogadását. Egy, az EU állítson le minden politikai, katonai és egyéb beavatkozást Szíriában, Irakban, Afganisztánban. Koszovót adják vissza Szerbiának. Kettő, az EU indítson széles gazdaságfejlesztő programokat ezekben az országokban a foglalkoztatottság, a jólét növelésére. A program költségeit a multinacionális vállalatok fizessék meg abból az extraprofitból, amelyet az elmúlt évtizedekben, ezekben az országokból megszereztek. Három, amíg magyar területen vannak, a kormány teremtsen emberhez méltó feltételeket. Ennek költségeit az EU-val fizettesse meg. - fogalmazott Thürmer Gyula.

    Kiadó: Magyar Munkáspárt

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.