2015. augusztus 27., csütörtök 13:28

A Nemzeti Szakszervezet a Dolgozókért, az Aktívakért és a Pártfogoltakért közleménye
    Budapest, 2015. augusztus 27., csütörtök (OS) - Önálló Professzionális Határőrséget! A Nemzeti Szakszervezet indítványa. Önálló Határőrség felállítását kezdeményezzük, a megvalósítás érdekében aláírásgyűjtést indítunk, ha a kormányzat nem teszi meg a szükséges lépéseket.

    Határőrség felállítását kezdeményezi szervezetünk. Aláírásgyűjtést indítunk, ha a kormányzat továbbra is pótmegoldásokkal próbálkozik. Pintér Sándor belügyminiszternek levélben küldtük el javaslatunkat. Ismertettük felmérésünk eredményét, amely arról tanúskodik, hogy szervezetünk tagjai aggodnak az ellenőrizetlen határok, a határsértők nagy száma miatt. Az amatőrizmus tovább nem tartható fenn határainkon. Hatalmas terhet ró az országra és lakosságára, a magyar munkavállalókra a kialakult helyzet. Csökkent a biztonságérzetünk.
Tagjaink ösztönzésének teszünk eleget, amikor javaslatot teszünk az új professzionális, önálló Nemzeti Határőrség megalakítására. A legtöbben azzal indokolták indítványukat, hogy a határőrség és rendőrség egykori integrációjakor több ezer határőr szerelt le, mert határőrként kívánták nemzetünknek tett esküjüket teljesíteni.
Rendőrségi eszközökkel nem tartóztatható fel az áradat. Felmérésünk azt mutatja, ha létrejön a nemzeti konszenzus a Határőrség felállítására, nagy létszámban jelentkeznének a fiatalon kényszerűségből leszerelt hajdani határőrök. Professzionális őrzést kapna a határ.
Érdemi vizsgálatra kértük belügyminiszter urat. Népszavazási kezdeményezésre is elszántuk magunkat az önálló határőrség felállítása érdekében.

    Kiadó: Nemzeti Szakszervezet a Dolgozókért, az Aktívakért és a Pártfogoltakért

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.