2015. augusztus 28., péntek 13:58

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2015. augusztus 28., péntek (OS) - Egyre biztonságosabban és gyorsabban autózható a 8-as főút

    A 8. sz. főút újabb 6,5 kilométeres szakaszának korszerűsítése zárult le. A főúton közel 30 km hosszan zajlik kivitelezés, a különszintű csomópontok kiépítésével, a 11,5 tonnás burkolaterősítés és a négysávosítás által biztonságossá és gyorsabbá válik Veszprém elérése. Az uniós és hazai források felhasználásával megvalósuló fejlesztések eredményeképpen 2x2 sávos gyorsforgalmi úton, akár 110km/h sebességgel közlekedhetünk – mondta el Tasó László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára a Pétfürdő-Hajmáskér szakasz 11,5 tonnás burkolaterősítésének átadási ünnepségén.    

A 8. sz. főút fejlesztése több ütemben történik. A fejlesztés 2013 tavaszán a hajmáskéri csomópont korszerűsítésével kezdődött. A Hajmáskértől és a 8. sz.-72. sz. főutak csomópontjáig tartó beruházás 2015 tavaszán befejeződött. A kiemelten balesetveszélyes hajmáskéri szakaszon egy 2x1 sávos közúti felüljárót alakítottak ki, megteremtve a biztonságos kikanyarodás lehetőségét Sóly és Hajmáskér irányából is.

    Kiadó: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.