2015. augusztus 31., hétfő 18:20

A Fidesz-frakció közleménye
    Budapest, 2015. augusztus 31., hétfő (OS) - A magyar reformok működnek, nő a gazdaság, több pénz marad az embereknél - reagálás Pankucsi Zoltán (NGM) nyilatkozatára

    A baloldal elhibázott adópolitikája pénzügyileg-gazdaságilag tönkretette az országot és elszegényítette a családokat is. A baloldal mindig a multiknak és a bankoknak kedvezett, a hazai vállalkozásokat és családokat pedig sorozatos adóemelésekkel sújtotta. A magyar reformok működnek, nő a gazdaság és több pénz marad az embereknél.

A polgári kormány a kölcsönös teherviselést, a gazdasági növekedést, a munkavállalás és a gyermeknevelés támogatását állította az adórendszer átalakításának középpontjába. A különadókkal teherviselésre köteleztük azokat is, akik 2010 előtt mindig megúszták, hogy a gazdasági szereplők is teherbíró képességükkel arányban vegyenek részt a közteherviselésben. Ezért megemeltük a bankadót, különadót vetettünk ki az extraprofittal rendelkező ágazatokra, és egészségügyi hozzájárulásra köteleztük a dohányipari vállalkozásokat is. Az adórendszerben végrehajtott reformok működnek, az ország mára pénzügyileg stabil, az államadósság csökkent, a gazdaság tartós növekedési pályára állt és csökkenteni tudtuk a hazai vállalkozások, a családok, a munkavállalók adóját.
    Kiadó: Fidesz-frakció

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.