2015. szeptember 1., kedd 18:41

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye
    Budapest, 2015. szeptember 1., kedd (OS) - Sallai R. Benedek pert nyert a Napi Gazdaság ellen -

Sallai R. Benedek, az LMP országgyűlési képviselője kemény kritikával illette és illeti a kormány (FM) birtokpolitikáját, miután az a korábbi helytelen nagybirtok-struktúrát konzerválja, és a termőföld-pályázati rendszernek is nagyon sok hibájára mutatott rá. Ezen kiállása miatt ez év májusától kezdve az FM alaptalan lejárató kampányt indított a képviselő ellen, olyan valótlanságokat állítva, hogy Sallai R. Benedek nyertese lenne a termőföld-pályázati rendszernek, illetve, hogy nagybirtokot akart volna kiépíteni.

Sallai R. Benedek emiatt több rágalmazót perelt be jó hírnév megsértéséért, illetve a Napi Gazdaság c. napilap nyomatott és online változatával szemben sajtópert indított. A több peres eljárás közül az első tárgyalása volt a mai napon a Fővárosi Törvényszéken, ahol az LMP-s politikus dr. Pálvölgyi Miklós jogi képviselő segítségével első fokon pert nyert, és a bíróság kötelezte a perköltségek teljes megfizetésére az azóta megváltozott nevű Napi Gazdaságot, valamint előírta mind nyomatott, mind internetes változatát a valótlanságokat cáfoló nyilatkozatok közzétételére 5 napon belül, amelyekből kiderül, hogy Sallai R. Benedek nem nyertese a földpályázati rendszernek, nem kapott sem ő, sem érdekeltségei a lap által közölt támogatási összegeket és a lap valótlanságokat állított, és megtévesztette a közvéleményt.

LMP sajtó

Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)